Motiverande Samtal, MI grundutbildning

Har du någon gång försökt motivera andra till att göra en förändring och stött på motstånd? Motiverande samtal handlar om att skapa motivation och förutsättningar för förändring.

Om utbildningen

Under 2+1 dagar får du kunskap om och förståelse för, grundläggande principer och förhållningssätt kring motiverande samtal. Du får öva dig på att lyssna, reflektera och ställa öppna frågor samt hur du ska förebygga och hantera motstånd. Utbildningen varvar teori med praktiska övningar. Under utbildningen kommer du också tillsammans med de andra kursdeltagarna både få ta emot och ge feedback. Med motiverande samtal kan vi hjälpa en person igenom en förändringsprocess. Det här är en utbildning för dig som vill få förståelse och kunskap för att förstärka och lyfta fram personens egna motiv till förändring.

Mellan utbildningstillfällena ska du arbeta med de MI-tekniker du får lära dig under utbildningen. Du ska beräkna ett par timmars förberedelse mellan utbildningstillfällena.


Våra utbildare är medlemmar i MINT – Motivational Interviewing Network of Trainers. 

Ur innehållet

 • Grundläggande MI-principer och förhållningssätt
 • Vad är motivation – om att lyssna, reflektera och ställa öppna frågor
 • Skapa förändring och förändringsprocesser
 • Bedömning av en persons beredskap till förändring
 • Att förebygga, möta och hantera motstånd
 • Dilemman, utmaningar och möjligheter att tillämpa metoden

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du fått förståelse för förhållningssättet i motiverande samtal och lärt dig metoder för att kunna påbörja arbetet med motiverande samtal.

För vem

Mi grundutbildning vänder sig till personal som arbetar med förändrings- och motivationsarbete inom t.ex, vård- och omsorg, skola, individ- och familjeomsorg. Det är en utbildning för alla som genomför samtal i sitt arbete och vill öka förståelsen för hur man kan samtala utifrån MI.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om målgruppen du arbetar med.

Pris och kommande datum:
6 890 kr
3 dagar
Datum för Stockholm
15 dec - 16 dec,
04 feb
Få platser kvar
08 feb - 09 feb,
08 mar
Få platser kvar
29 mar - 30 mar,
26 apr
17 maj - 18 maj,
15 jun

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.