AKK och tydliggörande

KAT-Kittet

På plats

Utbildning i KAT-kittet – Ge känslorna ett språk genom att lyssna aktivt till individens egna upplevelser. KAT-kittet är ett enkelt och visuellt hjälpmedel för att strukturera och visualisera samtal om känslor.  


För vem 

Pedagoger, boendestödjare, stödpedagoger, assistenter och lärare – medarbetare inom social omsorg och skola. 

Ur innehållet 

  • Att komma i gång med samtalet 
  • Genomgång av verktygen  
  • Introduktion till webb-appen 
  • Kommunikation 
  • Känslor 

Om utbildningen 

Utbildningen i KAT-kittet är kreativ och engagerande med exempel, övningar och genomgång av de verktyg som ingår: mätaren, kroppen, dygnet, ansikten, känsloord, mina cirklar, samtalsark med mera. Vi utforskar tillsammans verktygen i KAT-kittet, både i pärmen och i webb-appen. Vi hittar nya vägar att lösa utmaningar och är nyfikna i samtal. Verktygen kan hjälpa oss att utforska en persons intressen, aktiviteter, känslor och tankar – och tillsammans hitta nya möjligheter. Ett provabonnemang på webb-appen ingår, pärmen ingår inte i utbildningen. Du kan använda KAT-Kittet för att bättre förstå barns, ungas och vuxnas upplevelsevärld i samtal om glädje, sorg, intressen, problem och problemlösning. Lyssna, utforska och förstå är ledord i KAT-kittet.Ta gärna med dator eller läsplatta om du har möjlighet. 

Utbildningens mål 

Du kan påbörja strukturerade och visuella samtal och genom samtalet vara nyfiken och lyssna.  

Övrigt 

Kat-Kittet är författat av psykologerna Tony Attwood, Annette Möller Nielsen, Kirsten Callesen och Michael Ellermann. KAT-kittet bygger på teorier om Kognitiv affektiv träning och specialpedagogikens tydliggörande pedagogik.

Beställning av KAT-Kittet

Beställ KAT-Kittet, webbappen eller läs mer här