PERMA- förebygga genom välbefinnande

Psykologen Martin Seligman vände för 20 år sedan ett traditionellt negativt fokus till ett positivt fokus på människor – den positiva psykologin. Denna dag handlar om hur vi jobbar med ett positivt fokus inom socialt arbete och omsorgen. PERMA- Att öka välmående och välbefinnande.

För vem

För alla som arbetar med människor inom socialt arbete, omsorg, assistans och skola

Om Utbildningen

Du får kunskap och förståelse för vad PERMA är samt kartläggningsverktyg för att öka välbefinnande och välmående. Du får även möjlighet att fördjupa din kunskap inom det lågaffektiva arbetssättet och träna på att skifta fokus från problem till välbefinnande för personer du arbetar med. Under dagen diskuteras varför vi skall jobba med att öka välmående och vad kan vi förvänta oss av det arbetet samt hur det hänger ihop med omgivningen och vad kan vi skapa för möjligheter till förbättring.

Vi fördjupar oss i hur man kartlägger saker som skapar välmående – både för personer som kan berätta och visa, men också målgruppen som inte själv kan berätta. Utbildningen varvar teori med praktiska exempel och övningar.

Ur innehållet

 • Kartläggning
 • Den positiva synen på människan
 • Vilken skillnad kan det bli med PERMA
 • Konkreta pedagogiska arbetssätt

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du fått kunskap och förståelse för vad PERMA är och fått verktyg och metoder för hur du ska jobba med det i din verksamhet. Du känner dig trygg i att använda PERMA som ett kartläggningsverktyg för att öka välmående och välbefinnande.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Övrigt

PERMA står för:

 1. Positiva känslor
 2. Engagemang
 3. Relationer
 4. Meningsfullhet
 5. Att lyckas
Pris och kommande datum:
2 900 kr
1 dag
Datum för Online
21 okt
09 nov
Få platser kvar
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.