Individuellt vardagsstöd individ och familj

Vill du skapa de bästa förutsättningar för de personer du arbetar med att förstå och hantera sin vardag? Vill du få bättre förståelse för hur du kan öka deras självständighet för att kunna hantera sin vardag? Individuellt vardagsstöd utgår från individens behov och gör det möjligt att ta tillvara individers styrkor och intressen.

Om utbildningen

Under utbildningen får du kunskap om begreppet Individuellt vardagsstöd. Du får förståelse för hur Individuellt vardagsstöd skapar förutsättningar att förstå, uppleva begriplighet och förutsägbarhet i vardagen utifrån målgruppens grundläggande svårigheter. Utbildningen varvar teori med praktiska gruppövningar och du får pröva på att skapa fler olika pedagogiska verktyg. Du får även kunskap i vad du behöver tänka på för att hitta rätt nivå för den enskildes specifika behov.

Ur innehållet

  • Självständighet och delaktighet med hjälp av Individuellt vardagsstöd
  • Individens behov och individanpassad struktur, att hitta rätt nivå för den enskilde
  • Pedagogiska hjälpmedel avseende miljön, planering och instruktioner i vardagen

Exempel på hjälpmedel vi kommer skapa under utbildningen; skyltar, hänvisning vart saker finns i den närliggande miljön, planering med papper och penna, bildstöd eller appar, skapande av instruktioner, t ex hur man gör en aktivitet, i vilken ordning.

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du fått kunskap om och förståelse för individanpassad struktur. Med konkreta metoder och verktyg kommer du direkt efter utbildningen kunna påbörja och utveckla ditt arbete med Individuellt vardagsstöd på ett individanpassat sätt.

För vem

Utbildningen vänder sig till dig som jobbar inom individ och familj, t ex inom HVB för barn/unga eller vuxna, psykiatri- eller missbruksboende, särskilt boende, boendestöd etc

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Pris och kommande datum:
2 790 kr
1 dag
Inga kommande kurstillfällen

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.