Lära

Stefan vill fokusera på det som är bra

Porträtt Stefan Linde

Stefan Linde både handleder och utbildar inom de flesta av Läras utbildningar som till exempel diagnoser, tydliggörande pedagogik, självskadebeteende och lågaffektivt bemötande.

– Det roligaste med mitt jobb är alla människor jag möter. En del kommer för att de vet att de vill få inspiration under en dag. Andra är kanske inte alls beredda på vilka förändringar i synsätt och vilka nya perspektiv en utbildning kan ge. De kanske bara känner att de är skickade på en utbildning. Då är det härligt när man ser hur en person får en aha-upplevelse kring sitt sätt att arbeta och till exempel förstår vad lågaffektivt bemötande innebär, säger Stefan.

Enligt Stefan är inget utbildningstillfälle det andra likt eftersom deltagarna tar med sig egna exempel från sina verksamheter och han uppskattar att få ta del av deras värld. Utmaningen är att hitta balansen där det både ska vara roligt och man samtidigt ska lära sig samt att få alla deltagare delaktiga.

Stefan vill också få deltagarna han möter att fokusera på allt som de gör bra.
– Ofta är fokus på det som inte fungerar, istället för att se allt bra som görs i verksamheten. En utbildningsdag kan bli en bekräftelse på hur mycket man gör som är rätt och det skapar stolthet, säger han.