Lära tipsar

Lära tipsar om att göra egna enkla julklappar

julljuslykta i glas snören

Julklappar är en del av julen för de flesta. För personer som bor på HVB finns det mycket man kan göra själv och med väldigt enkla medel som oftast finns på plats. Saker som man sedan kan ge bort i julklapp till nära och kära.

Med hjälp av plåtburkar som man plockar av etiketter på, servetter i fina mönster, klister/lack, och värmeljus mot en sked går det till exempel att göra fina krukor. Krukorna kan ges bort som de är eller med en fin julblomma i. Byt ut plåtburken mot en glasburk och blomman mot ett ljus och du får istället en vacker ljusstake!

Bara fantasin sätter stopp men som personal är det trevligt att erbjuda en ”julklappsverkstad” inför jul där det är tydligt för ögat vad man kan tänkas göra. Ha färdiga exempel på några olika saker med varierad svårighetsgrad anpassad efter gruppen och låt därefter skapandet börja. Som extra stöd kan man när man själv skapar sina exempel fota hur skapandet ska gå till steg för steg. Detta ökar förmågan för de boende att göra sina julklappar alldeles själva. Tänk, vilken härlig känsla!