Det är viktigt att få koll på vilka aktiviteter en person gillar och ogillar – eller vilka som ger eller tar energi.

Genom att skapa en bra balans i dagens aktiviteter, hjälper vi personen så att energin räcker hela dagen. Då klaras dagens utmaningar bättre.

Tänk på att det kan vara bra att det finns en positiv aktivitet efter en jobbig. Är det svårt att ta sig till skolan? Försök då att fylla på med positiva aktiviteter: lyssna på musik på vägen dit, se Youtube i bilen, prata om favoritämnet.

Det kan vara svårt för personen att uttrycka – eller svårt för personal att tolka – vilka aktiviteter som är bra eller dåliga, därför tipsar vi om att pröva lite olika metoder.

Bilden ovan är ett förslag, du kan göra det på många olika sätt. Här ska personen ringa in aktiviteter i olika färger. Det finns också en annan bra sidoeffekt – när personen vi jobbar med är glad och positiv – blir vi det också. (Men det gäller så klart också åt andra hållet.) Hitta fram till leendet och ha en härlig dag!

Här kan du läsa mer om vår utbildning i tydliggörande pedagogik.

Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.