Lära tipsar

Bra saker att ta med sig i en flytt till ett äldreboende

gammal väska, sjal två gamla böcker

Tips om saker att ta med sig i en flytt till ett äldreboende, som kan ge positiva effekter på en person med demenssjukdom.

Det är ju inte så lätt att känna sig hemma med en gång efter en flytt. Har men dessutom en demenssjukdom så kan det göra att man känner sig ännu mer vilse i början. Då är det extra viktigt att få med sig det här välanvända, där känslorna sitter i den här fåtöljen eller den använda filten. Det sitter dofter som jag känner igen, som jag kan känna mig trygg i. Det är ju väldigt frestande att slänga ett sådant här gammalt sovplagg som är trasigt. Men det kanske är det just den här känslan som gör att du sover gott de första nätterna. Eller en sjal som jag har använd väldigt mycket är en väldigt bra ledtråd till att kunna hitta mitt rum till exempel. Eller varför inte favorit slipsen.

Lär dig mer på utbildningen Demensutbildning -från teori till praktik