Visuell och funktionell kommunikation

Att kunna kommunicera med sin omgivning, på ett funktionellt sätt, är ett grundläggande behov för alla människor. Vill du ge individen förutsättningar för att kunna kommunicera med omgivningen och vill du själv bli bättre på att kommunicera med de personer du möter i ditt arbete? Vid autism och utvecklingsstörning behövs ofta ett anpassat individuellt stöd för att tillgodose behovet.

För vem

Personal som arbetar med personer som har autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Om utbildningen

Under utbildningen får du kunskap om vad kommunikation är, vilka svårigheter det kan innebära för personer med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning att kommunicera och vår egen roll i kommunikationen. Utbildningen varvar teori med praktiska gruppövningar. Du får pröva att skapa visuella och funktionella kommunikationshjälpmedel. Du får kunskap i hur vi kan ge ett individuellt anpassat stöd för att tillgodose behovet.

Ur innehållet

 • Vad är kommunikation?
 • Kommunikation och autism- och/eller utvecklingsstörning
 • Svårigheter
 • Individanpassad kommunikation 
 • Vår egen roll i kommunikation
 • Hur kan vi förenkla och förbättra?
 • Introduktion till kommunikationshjälpmedel

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du fått kunskap om vad kommunikation är, vikten av att man kan kommunicera samt hur vi kan förenkla och förbättra tvåvägskommunikation. Du har fått verktyg som du direkt kan använda i din vardag samt att anpassa kommunikationen vid olika förutsättningar t.ex. olika svårigheter som att det kan vara svårt att be om hjälp, förklara sina behov och tankar, man uppfattar omgivningen konkret eller liknande.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om autism och utvecklingsstörning och/eller genomgången utbildning i autism och utvecklingsstörning samt tydliggörande pedagogik.

Pris och kommande datum:
4 800 kr
2 dagar
Datum för Online
06 okt - 07 okt
Få platser kvar
Datum för Stockholm
09 nov - 10 nov
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.