Utbildning för handledare

Att jobba kontinuerligt med pedagogisk handledning och stötta personalen i det dagliga arbetet är av vikt för att ha en hög kvalitet i verksamheten och som ger brukare eller elever det stöd de behöver. Nyttja den kompetens ni har och satsa på era egna chefer eller medarbetare och låt dem få växa och bli de personer som leder och stöttar i det pedagogiska arbetet.

Om utbildningen

Under 2+1 lärarledda dagar kommer du att få kunskap om och förståelse för hur man på bästa sätt genomför pedagogisk handledning i medarbetargrupper. Vi går igenom grunder i kommunikation samt olika samtalsmetodiker, coaching och feedback. Du kommer att får praktiska verktyg och metoder som du direkt kan använda dig av när du själv handleder medarbetargrupper. Dagarna varvas med teori och mycket praktisk övning.

Ur innehållet

 • Rollen som handledare
 • Pedagogisk handledning
 • Fällor och utmaningar i handledarrollen
 • Analysmodell och dokumentation
 • Grunder i kommunikation
 • Samtalsteknik
 • Feedback
 • Coaching

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du blivit tryggare i din roll som handledare. Du ska genom din kunskap, tillsammans med medarbetargruppen kunna ta fram åtgärder som gör vardagen lite bättre för den person insatsen är riktad till. Detta ska göras genom professionellt användande av beprövade metoder samt genom att följa de lagar och etiska principer som styr verksamheten.

För vem

Vänder sig till dig som i din roll handleder personalgrupper.

Förkunskaper

För att delta på utbildningen och därefter genomföra handledning krävs att du har några års erfarenhet av arbete med aktuell målgrupp. Du ska även ha kunskap om lagar som styr verksamheten, etiska principer, dokumentation och tydliggörande pedagogik. Du behöver även vara väl förtrogen med ditt företags värdegrund och pedagogiska modeller.

Övrigt

I denna utbildning jobbar du både före, under och efter utbildningen. Det är uppgifter du ska genomföra innan vi ses och det är uppgifter du ska genomföra mellan tillfällena. Allt för att skapa så goda förutsättningar som möjligt till inlärning och att du faktiskt börjar använda de metoder och verktyg du får under utbildningen. Tre veckor innan utbildningen startar kommer du få en inbjudan till vår lärplattform Promote. Det är här du genomför dina förberedelseuppgifter. Din chef kommer även få en inbjudan till programmet så hen kan coacha och stötta dig under utbildningens gång. För att jobba i Promote räcker det med att du har internetuppkoppling, en dator, padda eller smartphone.

Pris och kommande datum:
9 500 kr
3 dagar
Datum för Stockholm
13 okt - 14 okt,
18 nov
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.