Tydliggörande pedagogik LSS, skola

Utbildning i tydliggörande pedagogik Detta är en kreativ och praktisk utbildning med fokus på hur du med hjälp av tydliggörande pedagogik kan ge ett individuellt vardagsstöd och stötta en person till ökad självständighet.

För vem

Utbildningen vänder sig till dig som är anhörig eller arbetar med personer med diagnos intellektuell funktionsnedsättning och-/eller inom autismspektrumet.

Om utbildningen

Tvådagarsutbildning där du lär dig vad tydliggörande pedagogik innebär och hur du skapar förutsättningar för att ge personen mer förutsägbarhet i vardagen. Du får två roliga, kreativa och väldigt givande dagar där teori och praktik varvas. Du får konkreta verktyg med dig hem som du kan börja använda direkt och också kan introducera dina kollegor till. 

Personer med intellektuell funktionsnedsättning och inom autismspektrumet, har ofta svårt avläsa och tolka signaler både från andra människor och i den fysiska omgivningen. De kan därför ha behov av en större tydlighet för att förstå vad som händer runt omkring dem. Med hjälp av tydliggörande pedagogik blir vardagen mer begriplig och hanterbar. Målet är att skapa förutsättningar för personen att kunna kommunicera, bli delaktig och så självständig som möjligt livet igenom.

Ur innehållet

 • Säkra en autonomistödjande pedagogik
 • Tid, ordning och organisering
 • Planerings- och aktivitetsordning
 • Förståelse för individens behov
 • Praktiska övningar
 • Olika typer av kommunikation
 • Träna på att skapa verktyg kring social förståelse, t.ex. med sociala berättelser 

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper och förståelse för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Pris och kommande datum:
5 000 kr
2 dagar
Datum för Stockholm
08 mar - 09 mar
Få platser kvar
05 maj - 06 maj
Datum för Göteborg
31 mar - 01 apr
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.