Tvång och andra ångestsyndrom

Alla människor upplever ibland oro, stress och ångest. Dessa kroppsreaktioner kan vara obehagliga men är en viktig och naturlig del i vår kropp som talar om för oss att något är fel och att vi behöver agera för att möta ett hot eller en fara. Men för personer som har svårt att hantera starka känslor riskerar oro, stress och ångest att leda till tvångs- eller ångestsyndrom. Att ha kunskap om vad som händer i kroppen och hur det påverkar vårt beteende underlättar det pedagogiska arbetet och vårt bemötande när vi arbetar för personer som har svårt att kunna hantera dessa starka känslor.

Om utbildningen

Utbildningen ger dig kunskaper om vad du kan göra för att förhindra onödig stress, oro och ångest för de personer du arbetar för. Vi kommer även att ta upp olika ångestsyndrom, hur de uppstår, yttrar sig och vad du kan göra för att hjälpa personer som lider av detta. Det handlar inte om behandling utan om ett bemötande som är anpassat för att lindra och inte förvärra svårigheterna.

Ur innehållet

 1. Hur fungerar vårt autonoma nervsystem vid tvång och ångestsyndrom
 2. Tecken på stress
 3. Vad orsakar och vad minskar tvång
 4. Ångestsyndrom
 5. Bemötande till personer som har oro, stress och ångest
 6. Enkel samtalsmetod som stöd

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du bland annat fått ökad kunskap och förståelse för olika ångestsyndrom, hur du bemöter personer med oro, stress och ångest. Du känner dig tryggare i det pedagogiska arbetet då du fått kunskap om vad som händer i kroppen och hur det påverkar vårt beteende.

För vem

Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma och anhöriga inom omsorg, skola, behandling och andra som kommer i kontakt med personer som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Pris och kommande datum:
2 590 kr
1 dag
Datum för Stockholm
02 dec
06 apr

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.