Trippelkommunikation – Ett kommunikationsverktyg inom AKK

Alla människor har rätt till att kunna kommunicera - det underlättar och ger förutsättningar för bland annat socialt samspel, att samtala och att kunna förstå varandra.

På denna workshop kommer du snabbt igång med skapandet av anpassad kommunikation. Personer med en funktionsnedsättning behöver ofta alternativa kommunikationsverktyg eller ett komplement till talspråket. Genom en konkret och logiskt visualiserad Trippelkommunikation kan du hjälpa personen till att förstå exempelvis sociala situationer. Vill du förebygga utmanande beteende är Trippelkommunikation ett funktionellt verktyg och dessutom är det gratis.

För vem

Du som vill arbeta mer med kommunikation med bilder och ord, och arbetar med personer som behöver alternativ kommunikation. Bra för en hel personalgrupp eller du som har ett särskilt uppdrag att introducera andra till alternativ kommunikation.

Förkunskaper


Om utbildningen

Utbildningen genomförs som en halvdags workshop. Du får kunskap och förståelse för vad Trippelkommunikation är och hur det fungerar. Du kommer lära dig att bland annat skapa sociala berättelser, visuell instruktioner och dagböcker. Under workshopen jobbar du hela tiden praktiskt i verktyget.

Ur innehållet

 • Genomgång av Trippelkommunikation, möjligheter och hur det fungerar
 • Trippelkommunikation som ett hjälpmedel
 • Hur stimulerar vi till mer kommunikation
 • Sociala berättelser
 • Visuella instruktioner
 • Presentationer
 • Metaforer
 • Värderingsövningar
 • Dagbok

Utbildningens mål

Efter workshopen kan du direkt börja använda programmet och har insikt i hur du kan skapa egna kommunikationsverktyg till personen du jobbar med. Du kan designa och anpassa nya kommunikationsformer utifrån Trippelkommunikation.

För vem

Du som vill arbeta mer med kommunikation med bilder och ord, och arbetar med personer som behöver alternativ kommunikation. Bra för en hel personalgrupp eller du som har ett särskilt uppdrag att introducera andra till alternativ kommunikation.

Förkunskaper

Det är bra om du är bekant med sociala berättelser, men det krävs inte.

Övrigt

Ta med en dator – helst 1en per två deltagare. Power Point ska vara installerat. Spara på datorn en bild på dig själv och något du tycker om innan workshopen.

Pris och kommande datum:
2 100 kr
1/2 dag
Datum för Stockholm
07 okt 13:00-16:00
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.