Studio 3 – fördjupning

En spännande dag till att lära mer om Studio 3 – vässa dina kunskapar. Du vill lära mer, ta större ansvar i arbetet och bli super vass – du har då kommit rätt. På utbildningsdagen kommer vi arbeta med fysiska grepp, fördjupa oss i utmanande beteende och orsaker till varför det ibland är så svårt för oss personal/föräldrar att hinna vara steget före.

För vem

Du har gått Studio 3 och har grundläggande kunskaper om målgruppen du arbetar med samt gärna tydliggörande pedagogik. Också en bra utbildning för dig med chefsansvar, handledare, verksamhetspedagoger eller annat pedagogiskt ansvar.

Om utbildningen

ANDAS - Om att hantera en svår situation

Hur är det vi hanterar med omsorg och respekt när vårt eget adrenalin kör runt i kroppen och vi kanske aldrig tidigare har stått i en liknande situation? Vi tränar mer på våra egna strategier när den vi jobbar med hamnar i kaos eller är på väg att hamna där. Vad skall jag som personal göra där och då och hur kan jag förbereda mig inför en sådan situation.

ANALYSERA - Lär av situationen 

För att kunna förebygga behöver du samla in information, kunskap och bygga relation. Vi kommer jobba med material och övningar – och träna på att leta efter tecken på stress, brist på förutsägbarhet och andra viktiga tecken.

ANPASSA - designa pedagogisk insats

När du har koll på fakta och hypoteser kommer fasen där du ska designa pedagogiken utifrån individens behov. Vi kommer arbeta med strategier och bemötande, och diskutera hur individens strategier kan vara båda fungerande och inte så bra.

Ur innehållet

  • Andas, analysera och anpassa
  • Förstå strategier – individens och medarbetarnas
  • Träning och övning
  • Repetition av innehållet i Studio 3
  • Repetition av fysiska delarna i Studio 3

Utbildningens mål

Du har fördjupat din kunskap inom Studio 3 och lågaffektivt bemötande och har repeterat delar av innehållet i Studio 3 samt fysiska delar. Du har fått förutsättningar för att förstå strategier och jobba aktivt med nya strategier. Du har fått ökat kunskap om hur du kan jobba strategisk med att andas, analysera och anpassa.

Övrigt

Kom ihåg bekväma kläder och skor. Inga smycken.

Studio 3 etablerades England 1989. Gruppen vid Studio 3 Clinical Service i England har under ledning av Dr Andrew McDonnell arbetat fram en metod och ett förhållningssätt som är till hjälp i bemötandet av utmanande beteenden. Metoden är baserad på forskningsresultat och noggrann klinisk prövning. Gruppen anses idag vara världsledande när det gäller att arbeta med människor som har utmanande beteenden. Läs mer om Studio 3 på https://www.studio3.org/

Våra utbildare är certifierade inom Studio 3.


Pris och kommande datum:
2 900 kr
1 dag
Datum för Stockholm
03 feb
Få platser kvar
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.