Studio 3 – bemöt utmanande beteende lågaffektivt

Studio 3 är en utbildning för dig som upplever utmanande beteenden hos människor du möter. Studio 3 utgår från ett lågaffektivt bemötande och är ett förhållningssätt som bygger på respekt och omsorg.


För vem

Utbildningen vänder sig till anhöriga och yrkesverksamma inom omsorg, skola, behandling eller andra som kommer i kontakt med personer med utmanande beteenden.

Om utbildningen

3-dagarsutbildning som ger dig konkreta verktyg för ditt dagliga arbete. Studio 3-utbildningen fokuserar på hur vi skapar bra förutsättningar för att hantera, förstå och förebygga utmanande beteenden. Vår utgångspunkt är alltid respekt och omsorg – med individen i centrum. Vi har utbildat i Studio 3 sedan 2008 och våra utbildare är certifierade.

Under utbildningen arbetar du bland annat med att förstå bakomliggande orsaker till utmanande beteenden, skapa förståelse för individen och medvetenhet kring hur ditt eget agerande påverkar.

I Studio 3-utbildningen lär vi också ut fysiska frigörelseprinciper, praktiska och konkreta lågaffektiva metoder du kan använda när en person blir fysisk våldsam. Frigörelseprinciperna är framtagna för att säkra att du kan arbeta tryggt och omsorgsfullt med respekt för individen. Utbildningen består bland annat av övningar, reflektion, grupparbete, undervisning och fysiska övningar.

Ur innehållet

 • Lågaffektivt bemötande
 • Förstå vikten av att arbeta inom lagens ram
 • Förstå hur stress kan påverka en situation
 • Hantera eller förändra beteenden
 • Verktyg för att hitta och förstå orsaker till ett beteende
 • Hantera utmanande situationer utan fysiska ingrepp
 • Använda säkra metoder i fysiska situationer
 • Tolerans för att möta utmanande beteende
 • PERMA – att jobba med det som fungerar
 • Avlastande samtal efter incident

Utbildningens mål

Utbildningen ger dig självförtroende, förståelse och kunskap att bemöta människor med utmanande beteende och kunskap om hur du genom lågaffektivt bemötande kan minska eller undvika konflikter och utbrott. Du får en ökad kunskap om människor med särskilda behov och exempel på vad du som personal eller anhörig behöver tänka på i olika situationer.

Förkunskaper

Grundläggande kunskap eller erfarenhet av att arbeta inom omsorg, skola, behandling med personer med utmanande beteenden.

Övrigt

Studio 3 Clinical Service i England har under ledning av Dr A. McDonnell arbetat fram ”Low arousal” (lågaffektivt bemötande) och metoden Studio 3, som också kallas Studio III. Metoden är baserad på forskningsresultat och noggrann klinisk prövning. Gruppen anses idag vara världsledande när det gäller att arbeta med människor som har utmanande beteenden. Studio 3 etablerades i England 1989. Läs mer om Studio 3 på https://www.studio3.org/Pris och kommande datum:
6 800 kr
3 dagar
Datum för Stockholm
05 okt - 06 okt,
01 feb
Få platser kvar
10 nov - 12 nov
14 dec - 16 dec
Få platser kvar
Datum för Göteborg
16 nov - 18 nov
Datum för Malmö
07 dec - 09 dec
Få platser kvar
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.