Skapa meningsfulla dagar

Vill du skapa meningsfullhet i vardagen, ha fokus på det positiva och se möjligheter – även när det verkar svårt? Att våra dagar känns meningsfulla och att vi får positiva upplevelser är viktigt för oss alla hela livet.

Om utbildningen

Under en halv dag kommer du lära dig om hur du som arbetar inom äldreomsorg och demensvård kan skapa positiva känslor genom att vara lyhörd för vad som motiverar och skapar mening för varje person. Lär dig om musikens möjligheter, om hur levnadsberättelser kan bli ett användbart verktyg i vardagen och om hur du stimulerar till samtal.

Ur innehållet

  1. Hur levnadsberättelsen blir en grund för meningsfulla dagar
  2. Reminiscens ett arbetssätt för att väcka minnen och hitta samtalsämnen
  3. Musikens möjligheter
  4. Introduktion till PERMA – om positiv psykologi

Utbildningens mål

Du kommer förstå hur du med ett positivt förhållningssätt kan använda dig av olika verktyg i det dagliga arbetet för att skapa meningsfullhet i vardagen.

För vem

Alla som i sitt arbete möter äldre och personer med demenssjukdom.

Förkunskaper

Vi rekommenderar att du har gått vår grundutbildning i personcentrerad vård av äldre och personer med demenssjukdom eller liknande grundutbildning.

Pris och kommande datum:
2 100 kr
1 dag
Inga kommande kurstillfällen
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.