Sjuksköterskan som ledare

Som sjuksköterska har du en viktig roll i att leda, fördela, prioritera och samordna omvårdnadsarbetet inom ett team. För att skapa ett tydligt och bra arbetsklimat krävs det att du har ett nära ledarskap som skapar motivation och engagemang hos det team du leder. Utbildningen är anpassad utifrån att du inte har ett formellt chef- eller ledarskap och riktar sig till till dig som arbetar som sjuksköterska inom vård och omsorg.

Om utbildningen

Under två dagar kommer du få ökad förståelse för både dig själv och hur du kan leda och påverka andra. Genom teori, metoder och praktiska övningar lär du dig använda coaching och feedback som naturliga verktyg i ditt dagliga arbete. Du får även kunskap och färdigheter i hur du motiverar andra.

Ur innehållet

  • DiSC®- Förstå dig själv och andra - att nå fram med din kommunikation
  • Kommunikation
  • Coachande ledarskap - att påverka beteenden innan coachande ledarskap
  • Att ge och ta feedback
  • Att leda i utmanande situationer – förståelse för individens vilja och förmåga 

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du ökat din förmåga att kommunicera med andra och du behärskar grunderna i coachning, feedback och motivation. Med praktiska verktyg och metoder kan du bedriva ett nära ledarskap med de personer du möter och leder på din arbetsplats.

För vem

För dig som är sjuksköterska och inte har ett formellt chefs – eller ledaransvar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Övrigt

I denna utbildning jobbar du både före, under och efter utbildningen. Det är uppgifter du ska genomföra innan vi ses och det är uppgifter du ska genomföra mellan tillfällena. Allt för att skapa så goda förutsättningar som möjligt till inlärning och att du faktiskt börjar använda de metoder och verktyg du får under utbildningen. Tre veckor innan utbildningen startar kommer du få inloggning till vårt systemstöd Promote. Det är här du genomför dina förberedelseuppgifter. Din chef kommer även få inloggning till systemet så hen kan coacha och stötta dig under utbildningens gång.

Pris och kommande datum:
7 890 kr
2 dagar
Inga kommande kurstillfällen

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.