Självskadebeteende – Online

Störande tankar som man inte kan bli av med kan ge oro – och det kan leda till självskadebeteende. Varför skadar personer sig själv – vad står det för och hur ska vi hantera det? Självskadebeteende är utmanande för många att hantera – Utbildningen är tre timmar och genomförs Online.

Om utbildningen

Alla människor upplever ibland oro, stress och ångest. Dessa kroppsreaktioner kan vara obehagliga men är en viktig och naturlig del i vår kropp som talar om för oss att något är fel och att vi behöver agera för att möta ett hot eller en fara. Men för personer som har svårt att hantera starka känslor riskerar oro, stress och ångest att leda till ett självskadande beteende som handlar om att försöka hantera svåra känslor. Fysisk smärta kan upplevas lättare att stå ut med än känslomässig smärta. Du kommer få konkreta tips som vi kommer gå igenom på utbildningen om hur du kan hjälpa någon med självskadebeteende att komma ifrån sitt beteende.


Pedagogisk uppbyggt med gruppövningar, quiz och diskussioner. Leds av erfarna utbildare inom området självskadebeteende. 

Ur innehållet

  • Vad händer i kroppen?
  • Hur arbetar man?
  • Självskadebeteende – vad gör man?

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du bland annat fått ökad kunskap och förståelse för olika självskadande beteenden och hur du bemöter personer med oro, stress och ångest. Du känner dig tryggare i det pedagogiska arbetet då du fått kunskap om vad som händer i kroppen och hur det påverkar vårt beteende.

För vem

Utbildningen riktar sig till dig som i ditt arbete möter personer med självskadebeteende.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Pris och kommande datum:
750 kr
1/2 dag
Datum för Online
17 maj 13:00-16:00
Få platser kvar
10 sep 09:00-12:00
18 okt 13:00-16:00
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.