Samtala om döden

Utbildning samtala om döden – Möter du människor med funderingar kring livets slut, livet och döden? Kognitiva funktionsnedsättningar/kognitiv sjukdom kan göra det svårt att förstå och uttrycka sina tankar kring döden och människor man förlorat.

För vem

Utbildningen vänder sig till dig som möter människor med kognitiv funktionsnedsättning eller demenssjukdom som förlorat närstående eller är i livets slut.

Om utbildningen

Existentiella frågor finns ofta i samband med sjukdom men även hos det lilla barnet och hela vägen fram till ålderdomen. Att samtala om döden kan vara svårt eller kännas obekvämt. Vi hjälper dig med verktygen och att känna trygghet i hur du kan hantera frågor eller samtal om döden.Under utbildningen får du praktiska råd och tips hur du kan uppmärksamma existentiella frågor hos varje individ. Du kommer även få pedagogiska verktyg i att bemöta och samtala kring döden.

Ur innehållet

·      Hur vi uppfattar döden i olika åldrar

·      Att uppmärksamma existentiella frågor på individnivå

·      Krisreaktioner i samband med sorgearbete

·      Tydliggöra genom pedagogiska verktyg

·      Stödjande samtal

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du fått ökad kunskap i att uppmärksamma existentiella frågor hos varje individ. Du känner dig mer trygg i samtal kring existentiella frågor och döden.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om kognitiv funktionsnedsättning eller demenssjukdom.

Pris och kommande datum:
3 100 kr
1 dag
Inga kommande kurstillfällen
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.