När beteenden blir utmanande, lågaffektivt bemötande i demensvård

Personer med demenssjukdom kan i takt med att sjukdomen utvecklas börja bete sig annorlunda än tidigare. Beteenden som kan vara utmanande och stressande för personen själv och andra omkring dem. Exempel på olika beteendemässiga symtom kan vara aggressivitet, rop och rastlöshet. Beteenden som kan vara svåra att tolka och förstå och kan leda till situationer som är besvärliga att hantera på tryggt sätt. För att skapa en lugn och trygg miljö så behöver vi bättre förstå vilka underliggande behov ett beteende kan vara uttryck för, och hur vi med ett lågaffektivt bemötande kan förebygga och minska utmanande situationer.


För vem

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom äldreomsorg och demensvård.

Om utbildningen

Under utbildningen går vi igenom teori om bakomliggande orsaker, praktiska metoder och övningar som kan underlätta vardagen. Lågaffektivt bemötande är ett arbetssätt som bygger på omsorg, förståelse och respekt för individen. Det handlar om att bemöta situationer som vi upplever som utmanande på ett lugnt och tryggt sätt, så att vi kan förmedla trygghet och omsorg.

Ur innehållet

• Vad är lågaffektivt bemötande

• Förebyggande arbete

• Förstå orsaker

• Hur skapar man en trygg och lugn miljö


Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.


 

Pris och kommande datum:
1 900 kr
1 dag
Datum för Stockholm
02 nov
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.