Motiverande kommunikation med äldre

Utbildning i motiverande samtal med äldre Motstånd mot förändring eller att delta i aktiviteter eller sköta sin personliga hygien upplevs av många medarbetare som utmanande och många saknar verktyg för att hantera det.

För vem

Alla som jobbar med äldre – samt aktivitetspedagoger, hälsopedagog, sjuksköterskor som planerar aktiviteter och/eller handleder personal.

Om utbildningen

På denna utbildning lär du hur du kan jobba med motivande kommunikation som samtalskonst, bilder, färger och hur man kan strukturera miljön. Vi jobbar med att skapa begriplighet, lätt förståelig miljö samt ett motiverande och positivt förhållningssätt till individen. Individen ska snabbt kunna förstå vad som ska hända och du kan motivera med ditt sätt att samtala.

Ur innehållet

  • Konsten att samtala
  • Vikten av att lyssna
  • Designa en motiverande och begriplig miljö
  • Att samtala med en person med kognitiv sjukdom
  • Problemvändaren

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du fått förståelse för vikten att designa en begriplig miljö och jobba med motiverande förhållningssätt. Du känner dig trygg i och har tränat på samtalskonst samt introducerats till verktyget ”problemvändaren”.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Pris och kommande datum:
3 100 kr
1 dag
Inga kommande kurstillfällen
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.