Lågaffektivt bemötande online

Lågaffektivt bemötande är en pedagogik där vi arbetar aktivt och förebyggande - alltid med individen i centrum.  

För vem

Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma och anhöriga inom omsorg, skola, behandling och andra som kommer i kontakt med personer som har utmanande beteende. För dig som möter personer med utmanande beteenden som är väldigt utåtagerande rekommenderar vi utbildningen Studio 3. Där lär du dig att bemöta mer fysiska beteenden.

Om utbildningen

Utbildningen genomförs dels vid tre undervisningstillfällen online samt i vår digitala lärplattform Promote. Beräkna cirka 14 timmar för att genomföra utbildningen – det är motsvarande en lärarledd två-dagars utbildning.

Lågaffektivt bemötande sätter fokus på din roll som medarbetare eller anhörig. Utbildningen blandar teori och praktiska övningar där dina erfarenheter spelar en viktig roll.

Vår digitala lärplattform skapar förutsättningar för en effektiv lärresa. I den får du bland annat att ta del av film och material att jobba med. Du kan börja utveckla ditt arbeta och använda det du lär medan du går utbildningen – det gör denna utbildning unik. Du kommer att få uppgifter att göra inför och mellan våra utbildningstillfällen samt en slutuppgift som du också får återkoppling på från oss. 

Ur innehållet

 • Vad är ett utmanande beteende
 • Hantera svåra situationer utan att trappa upp konflikter
 • Orsaker till utmanande beteende
 • Ställ krav vid rätt tillfälle – på rätt sätt
 • Vikten av motivation, meningsfullhet och återhämtning
 • Arbeta med ett respektfullt bemötande
 • Handlingsplaner och ett gemensamt bemötande
 • Hur påverkar stress och oro omsorgstagare och medarbetare
 • Hur kan du stötta en kollega efter incident
 • PERMA – att jobba med det som fungerar

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du lärt dig att ett lågaffektivt bemötande är en aktiv pedagogik, där du, har ett stort ansvar för att skapa bra förutsättningar för personen du jobbar med. Du vet hur du ska inventera aktiviteter, kravanpassa, skapa handlingsplaner och hålla dig lugn även i kritiska situationer. Du har fått ett ökat självförtroende och vet hur du ska agera i olika situationer.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om de personer du ger stöd till.

Pris och kommande datum:
4 690 kr
3 dagar
Datum för Online
15 dec mellan 09:00-12:00,
18 jan mellan 09:00-12:00,
05 feb mellan 09:00-12:00
12 feb mellan 09:00-12:00,
26 feb mellan 09:00-12:00,
15 mar mellan 09:00-12:00
12 apr mellan 13:00-16:00,
26 apr mellan 13:00-16:00,
11 maj mellan 13:00-16:00

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.