Lågaffektivt bemötande individ och familj – Distans

Lågaffektivt bemötande är en pedagogik där vi arbetar aktivt och förebyggande - alltid med individen i centrum. Utbildningen genomförs digitalt i vår lärplattform Promote och du genomför tre undervisningstillfällen online.

För vem

Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma inom exempelvis HVB, ungdomsvård eller har placerade barn i familjehem. För dig som möter personer med utmanande beteenden som är väldigt utåtagerande rekommenderar vi utbildningen Studio 3. Där lär du dig att bemöta mer fysiska beteenden.

Om utbildningen

Lågaffektivt bemötande sätter fokus på din roll. Det handlar om att hjälpa personer att undvika att hamna i affekt och att på ett tryggt sätt bemöta personen i affekt. Under utbildningen kommer vi bland annat in på att ställa rätt krav vid rätt tillfälle, hur och när avleder man och om man alltid ska backa och vara tyst. Lär dig om bemötandets många facetter och om hur olika vi alla är i våra behov. Du får kunskap och förståelse för teorin kring lågaffektivt bemötande och vad det är som kan orsaka utmanande beteenden. Du får även verktyg, metoder och konkreta tips på vad man som medarbetare kan fokusera på så att utmanande beteenden inte uppstår. Utbildningen blandar teori och praktiska övningar där dina erfarenheter spelar en viktig roll.

Beräkna cirka 14 timmar för att genomföra utbildningen – det är motsvarande en lärarledd tvådagars utbildning. Vår digitala lärplattform skapar förutsättningar för en effektiv lärresa där du arbetar före, under och efter våra lärarledda webbinarier. I den får du bland annat att ta del av film och material att jobba med. Du kan börja utveckla ditt arbeta och använda det du lär medan du går utbildningen – det gör denna utbildning unik. 

Ur innehållet

 • Människosyn
 • Vad är ett utmanande beteende
 • Hantera svåra situationer utan att trappa upp konflikter
 • Orsaker till utmanande beteende
 • Arbeta med ett respektfullt bemötande
 • Handlingsplaner och ett gemensamt bemötande
 • PERMA – att jobba med det som fungerar

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du lärt dig att ett lågaffektivt bemötande är en aktiv pedagogik, där du, har ett stort ansvar för att skapa bra förutsättningar för personen du jobbar med. Du vet hur du ska jobba med aktivering och stimulering i aktiviteter, kravanpassa, förstå orsaker, skapa handlingsplaner och hålla dig lugn även i kritiska situationer. Du har fått ett ökat självförtroende, medvetenhet och vet hur du ska förstå olika situationer.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om de personer du ger stöd till.

Pris och kommande datum:
4 800 kr
3 dagar
Datum för Online
07 sep 13:00-16:00,
23 sep 13:00-16:00,
07 okt 13:00-16:00
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.