Kognitiv beteendeterapi, KBT Introduktionsutbildning

I kognitiv beteendeterapi (KBT) är grunden för arbetet att göra en beteendeanalys. Analysen har som syfte att sammanfatta förståelse av hur beteenden uppkommer och vad som vidmakthåller dem. I denna utbildning fokuserar vi på beteendeanalys och hur man analyserar beteende.

Om utbildningen

Under utbildningen kommer du få kunskap om och förståelse för vad kognitiv beteendeterapi är, hur du gör en beteendeanalys och hur du kan tillämpa analysen för att åstadkomma en beteendeförändring. Vi går även igenom etablerande omständigheter som kan påverka en beteendeanalys samt hur du jobbar systematiskt från början till slut.

Du får konkreta och praktiska verktyg och metoder som du kan använda i ditt arbete för att förstå såväl de boendes beteenden som det egna beteendet. Utbildningen är uppdelad på 2 + 1 dagar med tid emellan och du kommer få praktisk träning att analysera egna och fiktiva fall.

Ur innehållet

 1. Vad är Kognitiv Beteendeterapi, historia och hur har den utvecklats
 2. Vad är beteende - olika typer av beteenden, viljestyrda/operanta – icke viljestyrda/autonoma beteenden
 3. Inlärning av beteende - hur lär vi oss viljestyrda beteenden – hur lär vi oss icke viljestyrda beteenden som styrs av det autonoma nervsystemet
 4. Hur gör man beteendeanalys och beteendeanalysens 4 steg – motivations eller inlärningsproblem
 5. Beteendepåverkan – att tillämpa beteendeanalysen
 6. Etablerande omständigheter som kan påverka beteendeanalysen
 7. Beteendepåverkan från början till slut – att arbeta systematiskt
 8. Praktisk träning att analysera egna och fiktiva fall

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du ökat din kunskap och förståelse för kognitiv beteendeanalys är och du kan identifiera olika beteenden. Du känner dig trygg i att analysera beteenden utifrån en funktionell analys och du kan identifiera och initiera åtgärder utifrån den analysen.

För vem

Utbildningen vänder sig till dig som exempelvis jobbar som behandlingspedagog/behandlingsassistent eller har liknande utbildning och arbetsuppgifter.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs


Pris och kommande datum:
6 890 kr
3 dagar
Datum för Stockholm
02 feb - 03 feb,
01 mar
Få platser kvar
24 mar - 25 mar,
22 apr
Datum för Göteborg
17 nov - 18 nov,
10 dec

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.