Kat-Kittet inom LSS och Skola

Utbildning i Kat-Kittet – Ge känslorna ett språk genom att lyssna aktivt till individens egna upplevelser. Kat-Kittet är ett enkelt och visuellt hjälpmedel för att strukturera och visualisera samtal om känslor.  

Du kan använda Kat-Kittet för att bättre förstå barns, ungas och vuxnas upplevelsevärld i samtal om glädje, sorg, intressen, problem och problemlösning. Lyssna, utforska och förstå är ledord i Kat-Kit.  

För vem 

Pedagoger, boendestödjare, assistenter och lärare – medarbetare inom LSS och skola.  

Om utbildningen 

Utbildningen i Kat-Kittet är kreativ och engagerande med exempel, övningar och genomgång av de verktyg som ingår: mätaren, kroppen, dygnet, ansikten, känsloord, mina cirklar, samtalsark med mera. Ta gärna med dator eller läsplatta om du har möjlighet.  

Vi utforskar tillsammans verktygen i Kat-Kittet, både i pärmen och i webb-appen. Vi hittar nya vägar att lösa utmaningar och är nyfikna i samtal. Verktygen kan hjälpa oss att utforska en persons intressen, aktiviteter, känslor och tankar – och tillsammans hitta nya möjligheter. Ett provabonnemang på webb-appen ingår, pärmen ingår inte i utbildningen.

Ur innehållet 

 • Att komma i gång med samtalet 
 • Vad är Kat-Kit - genomgång av verktygen  
 • Introduktion till webb-appen 
 • Kommunikation 
 • Känslor 
 • Prova på övningar 

Utbildningens mål 

Du kan påbörja strukturerade och visuella samtal och genom samtalet vara nyfiken och lyssna.  

Övrigt 

Kat-Kittet är författat av psykologerna Tony Attwood, Annette Möller Nielsen, Kirsten Callesen och Michael Ellermann. Kat-Kittet bygger på teorier om Kognitiv affektiv träning och specialpedagogikens tydliggörande pedagogik.

Beställning av Kat-Kittet

Beställ Kat-Kittet, webbappen eller läs mer om Kat-Kittet här

Pris och kommande datum:
2 900 kr
1 dag
Datum för Stockholm
13 dec
Datum för Göteborg
26 nov
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.