Handledarutbildning

Om utbildningen

Under två lärarledda dagar kommer du att få kunskap om och förståelse för hur man på bästa sätt genomför pedagogisk handledning i medarbetargrupper. Vi går igenom grunder i kommunikation samt olika samtalsmetodiker, coaching och feedback. Du kommer att får praktiska verktyg och metoder som du direkt kan använda dig av när du själv handleder medarbetargrupper. Dagarna varvas med teori och mycket praktisk övning.

Ur innehållet

 1. Rollen som handledare
 2. Pedagogisk handledning
 3. Fällor och utmaningar i handledarrollen
 4. Analysmodell och dokumentation
 5. Grunder i kommunikation
 6. Samtalsteknik
 7. Feedback
 8. Coaching

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du blivit tryggare i din roll som handledare. Du ska genom din kunskap, tillsammans med medarbetargruppen kunna ta fram åtgärder som gör vardagen lite bättre för den person insatsen är riktad till. Detta ska göras genom professionellt användande av beprövade metoder samt genom att följa de lagar och etiska principer som styr verksamheten.

För vem

Vänder sig till dig som i din roll handleder personalgrupper.

Förkunskaper

För att delta på utbildningen och därefter genomföra handledning krävs att du har några års erfarenhet av arbete med aktuell målgrupp. Du ska även ha kunskap om lagar som styr verksamheten, etiska principer, dokumentation och tydliggörande pedagogik.

Pris och kommande datum:
4 690 kr
2 dagar
Inga kommande kurstillfällen

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.