Grundutbildning i bemötande och demens – lätt svenska

En utbildning på lätt svenska med praktiska övningar, rollspel och teori – lär dig om demensvård och bemötande utan svåra ord och begrepp.

Om utbildningen

Många som jobbar i äldreomsorgen har svenska som andraspråk och det kan vara svårt att förstå teoretiska begrepp och omsätta det till praktisk handling. Vår utbildning bygger helt på en visuell och praktisk tillgång med övningar, reflektion, rollspel samt förenkling av teori och begrepp. Under utbildningen kommer du få kunskap om vad demenssjukdom är, jag-stödjande perspektiv och vikten av vårt förhållningssätt i mötet med en person med demenssjukdom.

Ur innehållet

 1.  Vad är demenssjukdom
 2. Hur omgivningen påverkar
 3. Språklig, kroppslig och praktisk förmåga
 4. Musikens betydelse
 5. Förändrad upplevelse av sig själv
 6. Medarbetarens förhållningssätt och bemötande

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du fått kunskap och förståelse för vad demenssjukdom är och förståelse för, att du ska anpassa ditt förhållningssätt och bemötande. Du har även fått ökad kunskap om hur omgivningen påverkar sinnesintryck och vad det innebär att få en förändrad upplevelse av sig själv. Du känner dig tryggare i mötet med en person med demenssjukdom.

För vem

Utbildningen vänder sig till dig med svenska som andraspråk eller är vill ha en visuell och praktisk utbildning – och som jobbar inom äldreomsorg och möter boende med demenssjukdom.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Pris och kommande datum:
2 590 kr
1 dag
Inga kommande kurstillfällen

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.