Grundläggande missbruksutbildning

Behöver du grundläggande kunskaper i hur beroende/missbruk fungerar? Vill du förstå vilken roll de bakomliggande orsakerna spelar för roll för en persons missbruk? Vill du skapa förutsättningar för att motivera personer att sluta missbruka? Utbildningen ger dig grundläggande kunskap och ger dig ökad förståelse för personer med beroende/missbruksproblematik och går igenom konkreta och praktiska modeller vid behandling av beroendeproblematik. 

För vem

Personal som jobbar inom boenden och/eller behandlingshem för personer med missbruksproblem och psykiska sjukdomar/funktionsnedsättningar.

Om utbildningen

Under utbildningen får du grundläggande kunskap om hur beroende/missbruk utvecklas och fungerar. Utbildningen går igenom olika behandlingsformer, hur vi kan behandla samt hur hjärnas påverkas av droger och alkohol.

Ur innehållet

  • Definition missbruk/beroende.
  • Hur utvecklas ett beroende/missbruk
  • Vem utvecklar ett missbruk/beroende och varför
  • Hur bemöter vi personer med missbruksproblematik
  • Hur kan vi behandla, praktiska övningar och modeller

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du ökad din kunskap och förståelse för personer med beroende/missbruksproblematik samt vem och varför en person utvecklar ett beroende/missbruk. Du har fått grundläggande kunskaper om olika behandlingsformer och hur hjärnan påverkas av droger och alkohol.


Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Pris och kommande datum:
1 900 kr
1 dag
Inga kommande kurstillfällen
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.