Fysisk aktivitet vid kognitiva sjukdomar

På denna online workshop får du värdefulla råd och praktisk kunskap du kan börja implementera direkt. Leds av arbetsterapeut med specialistexamen inom äldreomsorg, Ofelia Davidsson och sjukgymnast med vidareutbildning inom kvalitet och ledarskap, Sara Göthlin.

För vem

Omsorgspersonal inom särskilt boende för äldre och inom LSS, hemtjänst och hemsjukvård.

Om utbildningen

Under utbildningen kommer vi gå in på vad som är ett naturligt åldrande för kroppen. Vi lyfter också blicken mot olika andra tillstånd och diagnoser, så som neuropsykiatriska diagnoser och vad vi behöver veta kring kroppen och rörelse för de här personerna. På denna workshop lär du om vardagsmoment som kan vara som del i personens träning och rehabilitering och också mer specifika generella övningar som utförs med och utan träningsredskap. Under workshopen ska vi diskutera hur vi arbetar med motivation och vilka tips och metoder vi använder oss av i våra arbeten som rehabiliteringspersonal inom vård- och omsorg.

Deltagaren får värdefulla råd och övningar samt möjlighet att ställa frågor som man önskar att föreläsarna tar upp under workshopen.

Ur innehållet

  • Funktionsbevarande förhållningssätt
  • Naturligt rörelsemönster
  • Motivation

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Pris och kommande datum:
750 kr
1/2 dag
Datum för Online
30 sep 09:00-12:00
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.