Flickor med autism – hur kan du förstå och bemöta

Att förstå autism är centralt för att på ett respektfullt sätt hitta lösningar på problem som personer med autism kan drabbas av.

Utbildningen är tre timmar och genomförs online med expert inom området Lena Westerberg-Lind. Lena är tidigare anställd på Lära, utredare och pedagogisk ledare, numera författare och senior konsult. Lena har tillsammans med Kerstin Magnusson skrivit boken ”Att förstå autism. Möjligheter genom tydliggörande.”

För vem

För dig som i ditt arbete eller privatliv vill ha ökad förståelse och kunskap i mötet med flickor med autism och/eller ADHD.

Om utbildningen

Denna utbildning ger dig grunder i att förstå flickor med autism. Vad bör vi tänka på när vi planerar vårt arbete och bemötande efter flickors behov och varför det skiljer sig från pojkars. Pedagogisk uppbyggt med gruppövningar, quiz och diskussioner. 

Ur innehållet

  • Skillnader mellan pojkar och flickor med autism
  • Bemötande och förhållningssätt
  • Vad ska man tänka på när vi planerar vårt arbete

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.


Pris och kommande datum:
750 kr
1/2 dag
Datum för Online
23 sep 09:00-12:00
Få platser kvar
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.