Ergonomi och förflyttningsteknik

Att ha kunskap om skonsam ergonomi- och förflyttningsteknik samt om hjälpmedel kan förebygga besvär samtidigt som patienten/kunden/brukaren får en god vård. Enligt den senaste undersökningen från arbetsmiljöverket så är detta en av de vanligaste bristerna inom vård & omsorg. 

Om utbildningen

Under en halv dag får du grundläggande kunskaper om hur kroppen fungerar. Hur man skall tänka för att arbeta så ergonomiskt riktigt som möjligt i de miljöer och situationer som uppstår på din arbetsplats. Vi går igenom hur man arbetar med enkla vardagsförflyttningar på ett enkelt och säkert sätt för både dig som utförare samt för den man hjälper.

Ur innehållet

 1. Grundläggande anatomi vs. ergonomi
 2. Hur vi arbetar med den egna kroppen
 3. Säkra förflyttningar
 4. Tips för bemötande och kommunikation
 5. Ökad säkerhet
 6. Praktiskt övningar på vanliga förflyttningar

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du fått grundläggande kunskaper om hur kroppen fungerar och hur du ska tänka för att arbeta på ett så ergonomiskt riktigt sätt som möjligt. Du har fått kunskap om och tränat på förflyttningar på ett säkert sätt både för dig och för den du hjälper.

Denna utbildning vänder sig till dig som arbetar inom äldreomsorg, hemtjänst eller personlig assistans

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Pris och kommande datum:
950 kr
1 dag
Inga kommande kurstillfällen
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.