Ergonomi och förflyttningsteknik, BAS Rehab – Distans

Att ha kunskap om skonsam ergonomi- och förflyttningsteknik samt om hjälpmedel kan förebygga besvär samtidigt som patienten/kunden/brukaren får en god vård.

Denna utbildning är digital och genomförs i vår lärplattform Promote. Utbildningen tar 4-6 timmar att genomföra men du kan genomföra i din egen takt under två veckor. Utbildningen innehåller en variation av att du ska läsa text, titta på instruktionsfilmer, reflektera över olika frågeställningar samt träna på din arbetsplats. Utbildningen är framtagen tillsammans med experter inom området, Klara.

Här kan du se en kort film kring upplägg: Ergonomi och förflyttningsteknik

För vem

Denna utbildning vänder sig till dig som arbetar inom äldreomsorg, hemtjänst eller personlig assistans och LSS

Om utbildningen

Under utbildningen får du grundläggande kunskaper om hur kroppen fungerar. Hur man skall tänka för att arbeta så ergonomiskt riktigt som möjligt i de miljöer och situationer som uppstår på din arbetsplats. Vi går igenom hur man arbetar med enkla vardagsförflyttningar på ett enkelt och säkert sätt för både dig som utförare samt för den man hjälper.

Ur innehållet

  • Grundläggande anatomi vs. ergonomi
  • Hur vi arbetar med den egna kroppen
  • Säkra förflyttningar
  • Tips för bemötande och kommunikation
  • Förebyggande arbete

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du fått grundläggande kunskaper om hur kroppen fungerar och hur du ska tänka för att arbeta på ett så ergonomiskt riktigt sätt som möjligt. Du har fått kunskap om och på din arbetsplats tränat på förflyttningar på ett säkert sätt både för dig och för den du hjälper.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Övrigt

Utbildningen är digital och du jobbar i vår lärplattform Promote. När utbildningen startar får du inbjudan till systemet. Din närmsta chef får också tillgång till systemet och allt material och coachar under utbildningens gång. Du behöver ha tillgång till internet, en dator, smartphone eller Ipad för att genomföra utbildningen.


Pris och kommande datum:
950 kr
1 dag
Datum för digitalt genomförande
22 sep
20 okt
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.