Autism och ADHD i Skolan

Föreläsning med Anna Sjölund


Autism och ADHD i skolan - Denna föreläsning ger dig som arbetar med elever med autism och ADHD en förståelse av hur skoldagen kan upplevas av eleven.

Föreläsningen innehåller många konkreta exempel på hur du kan arbeta med tydliggörande pedagogik och hur du kan kompensera för olika ojämna förmågor. Du får kunskap om hur du kan anpassa din egen kommunikation, använda olika pedagogiska verktyg och anpassa lärmiljön. Anna förmedlar i ett levande språk med många bilder och exempel.


Anna Sjölund är beteendevetare, handledare och grundutbildad psykoterapeut med fördjupning i neuropsykiatri. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med personer med autism, adhd och närliggande funktionsnedsättningar. Anna har tidigare arbetat som handledare och ombudsman på Autism och Aspergerförbundet.

Anna är aktuell med böckerna ”Hantera,utvärdera,förändra, med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik”, som hon skrivit med Bo Hejlskov Elvén och ”Autism och ADHD i skolan- handbok i tydliggörande pedagogik”, som hon skrivit med Cajsa Jahn, Ann Lindgren och Malin Reuterswärd. Anna har tidigare skrivit ” Motiverande samtal vid autism och adhd”, med Liria Ortiz (Natur & Kultur 2015), Förskolekompassen, Skolkompassen och Vardagskompassen, med Lena W Henrikson (Gothia Fortbildning 2015)

Anna är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare och vann 2014 Autism och Aspergerförbundets utmärkelse Årets pusselbit, för sitt arbete med att sprida autismspecifik kompetens.


Pris och kommande datum:
1 900 kr
1 dag
Inga kommande kurstillfällen
Samtliga priser är exklusive moms  

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.