Asperger syndrom och ADHD

Vill du öka din förståelse för personer med Autismspektrum hos normalbegåvade? Vill du känna dig tryggare i mötet och få redskap som underlättar i det vardagliga arbetet? Föreläsningen ger dig en ökad förståelse inom området och du får grundkunskaper som hjälper dig börja arbete pedagogiskt med målgruppen.

Under föreläsningen får du kunskap och förståelse för autismspektrum hos normalbegåvade (Asperger syndrom och ADHD) och vad det kan innebära. Du får redskap som underlättar i det vardagliga arbetet och du får förståelse för hur du kan anpassa ditt arbetssätt och bemötande för att på bästa sätt stötta och samarbeta med den/de personer du möter.

Ur innehållet

  1. Vad är autismspektrum hos normalbegåvade
  2. Perception och tänkande
  3. Grunden i tydliggörande omgivning
  4. Samarbete med individen
  5. Förhållningssätt och bemötande

Föreläsningens mål

Efter föreläsningen har du fått grundläggande kunskap och förståelse för ADHD och autismspektrum hos normalbegåvade. Du har även fått en introduktion i hur du kan anpassa ditt arbetssätt för att stötta de personer du möter.

För vem

Personal som jobbar med målgruppen och som behöver grundläggande kunskap om funktionsnedsättningens betydelse för individen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Övrigt

Vi bjuder på för och eftermiddagsfika. Ej lunch.

Pris och kommande datum:
1 195 kr
1 dag
Datum för Stockholm
03 dec
Få platser kvar

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.