Asperger syndrom och ADHD – funktionsnedsättningar hos normalbegåvade

Kommande datum: 20/5 2020 i Solna, boka här

Vill du öka din förståelse för personer med Autismspektrum hos normalbegåvade? Du får redskap som ökar din professionalitet i mötet och som underlättar i det vardagliga arbetet. Föreläsningen ger dig en ökad förståelse inom området och du får grundkunskaper som hjälper dig börja arbete pedagogiskt med målgruppen. Vi diskuterar hur man kan öka samarbetet och minska krav som är för höga och svåra. Vi strävar efter en positiv pedagogik.

Om Föreläsningen

Under föreläsningen får du kunskap och förståelse för autismspektrum hos normalbegåvade (Asperger syndrom och ADHD) och vad det kan innebära. Du får redskap som underlättar i det vardagliga arbetet och du får förståelse för hur du kan anpassa ditt arbetssätt och bemötande för att på bästa sätt stötta och samarbeta med den/de personer du möter. Du kommer få konkreta exempel.

Ur innehållet

  1. Vad är autismspektrum hos normalbegåvade
  2. Perception och tänkande
  3. Grunden i tydliggörande omgivning
  4. Samarbete med individen
  5. Förhållningssätt och bemötande

För vem

Personal som jobbar med målgruppen och som behöver grundläggande kunskap om funktionsnedsättningens betydelse för individen. Utbildningen vänder sig även till anhöriga och närstående.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Pris och kommande datum:
740 kr
1 dag
Inga kommande kurstillfällen

Utbildning på plats hos er

Är ni flera som har behov av att gå utbildningen så kan vi genomföra den på plats hos er. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.