Kontakta oss

Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta oss på det sätt som passar dig bäst.

Adress, huvudkontor

Lära
Evenemangsgatan 21, 6 tr
169 79 Solna

Kontakta oss gärna för ett kostnadsfritt möte. Vår utbildningsrådgivare hjälper med att skräddarsy kompetensinsatser som passar era mål.

Kontaktuppgifter

Lära

072-584 70 09
utbildning@larasverige.se
Linda Viitanen, utbildningsadministratör 072-373 60 61
linda.viitanen@larasverige.se
Trine Bach Jensen, utvecklingschef & utbildningsrådgivning 070-166 58 46
trine.bachjensen@larasverige.se
Peter Boy, säljchef & utbildningsrådgivning 072-584 70 09
peter.boy@larasverige.se
Malin Lampén, utbildningschef 072-381 20 59
malin.lampen@larasverige.se

Skicka oss ett meddelande

Här finner du svar på några av de vanligaste frågorna.

Digitalt genomförande

Läras evenemang via Zoom

Vad du behöver

Du behöver en dator, surfplatta eller en smartphone med internet, kamera, högtalare och mikrofon. Vi rekommenderar att du använder ett headset/hörlurar med mikrofon, om du har, och att du sitter själv vid datorn om det är möjligt.

Webbinarium – din mikrofon och kamera är avstängd.

Utbildning – tänk på att du hörs och syns på video och är delaktig som på en vanlig utbildning. Du behöver kamera, mikrofon och högtalare.

Handledning – tänk på att ni/du ska synas på video och höras. Du behöver kamera, mikrofon och högtalare.

Anslut till Zoom

När du klickar på länken ansluts du till Zoom.

Vi finns på plats 15 minuter innan start – vi rekommenderar att du testar att allting fungerar innan vi börjar.

Via datorn

Klicka på länken du har fått – klicka på ”Join with Computer Audio”.

Skriv in Meeting ID och Lösen.

Via smartphone eller läsplatta

Välj ”Call using Internet audio”

Skriv in Meeting ID och Lösen

Installera appen manuellt

För den enklaste och bästa upplevelsen i Zoom kan du hämta Zoom-appen till datorn på www.zoom.us/download eller där du hämtar appar i telefonen.

Öppna Zoom – skriv in Meeting ID och Lösen

Välj ”Join with Computer Audio”.

Film om Zoom

Här kan du se en kort film om hur du kommer igång med Zoom: https://www.youtube.com/watch?v=TqkKPLVbG4o

 Strular tekniken – här är våra tips

 • Lämna Zoom och kom tillbaka igen
 • Starta om datorn
 • Stäng ner öppna program – det kan göra Zoom långsamt om du har för mycket igång samtidigt
 • Ladda ner Zoom-appen
 • Koppla in ett headset
 • Testa ljudet när du kommer in till Zoom (finns vid ”mute”-knappen)
 • Kontakta Läras support – vi finns på plats 15 min innan vi börjar.

Ett fungerande digitalt möte – här är våra tips

 • Undvik bakgrundsljud
 • Stäng av mikrofonen när du inte talar
 • Stäng av video om det går trögt eller ljudet hackar
 • Ha kameran riktad från ljuset i rummet för att du ska synas på bästa sätt
 • Gruppindelning – tryck på ”Join” när du blir tilldelad en grupp. Det tar en liten stund.

Läras tekniska support

Vi hjälper dig 15 minuter innan start. Du kan kontakta oss på mail support@larasverige.se. Mer information och kontaktupplysningar finns i inbjudan du har fått från oss.

Bekräftelse och kallelse

När du anmäler dig till en öppen utbildning skickar vi en bekräftelse till den e-post du uppgav i anmälan. Där framgår bland annat vilken utbildning du har bokat, din fakturaadress och pris. Vänligen kontrollera alltid att uppgifter stämmer.

Ca tre veckor innan utbildningen startar skickar vi en kallelse med ytterligare information om utbildningen såsom tider och  plats med mera.

Vad gäller om jag vill avboka en utbildning?

Din anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till någon annan om du själv får förhinder att delta.

Vid avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras 100 procent av utbildningsavgiften.

För avbokning av utbildning kontakta oss på 08-578 700 66 eller skriv ett mail till utbildning@larasverige.se

Avanmälan eller uppgifter om eventuell ersättare måste lämnas skriftligen.

Jobbar du på Ambea, Nytida eller Vardaga, se avbokningsregler på intranätet.

Ingår det lunch på utbildningen?

Öppna utbildningar

Ja, det ingår lunch samt förmiddags- och eftermiddagsfika på våra öppna utbildningar. Om du har någon allergi eller om det är något du inte äter meddela oss på utbildning@larasverige.se

 

Föreläsningar

Nej, det ingår inte lunch däremot ingår för – och eftermiddagsfika.

 

Hur hittar jag till utbildningslokalen?

Var utbildningslokalen ligger framgår av din bekräftelse och kallelse. När vi genomför öppna utbildningar i Stockholm, Göteborg eller Malmö hålls de som regel i:

Stockholm/Solna – Lära, Evenemangsgatan 21, plan 6, Solna

Malmö – Elite Plaza hotel, Gustav Adolfs torg 49, Malmö

Göteborg – Induction AB, Vassgatan 3E, Göteborg

Hur får jag mitt diplom efter genomförd utbildning?

Öppna utbildningar

För att få ett diplom ska du ha deltagit på utbildningens samtliga dagar. Efter utbildningen skickar vi dig ett intyg via den e-post du uppgav vid anmälan.

 

Föreläsningar

För att få ett diplom ska du ha deltagit på hela utbildningsdagen. Diplom skickas via mail.

Hur lagrar ni mina personuppgifter?

Lära respekterar den personliga integriteten och rätten att ha kontroll över sina personuppgifter. Vi följer vår personuppgiftspolicy som bygger på EU:s dataskydds-förordning General Data Protection Regulation, GDPR, och den svenska Dataskydds-förordningen. Här får du en information om vilka typer av personuppgifter som vi kan komma att behandla och för vilka ändamål. Vi förklarar också vilka val och möjligheter du har, samt hur du kan få veta mer om vår personuppgiftsbehandling och utöva dina rättigheter.

Personuppgifter som behandlas

Personuppgifter avser uppgifter som kan hänföras till dig som fysisk person. Vi erbjuder dig att via Läras webbsajt beställa tjänster i form av utbildningar, göra kontaktförfrågningar samt registrera dig för att ta del av olika typer av material och nyhetsbrev. Vi kan vi därför komma att behandla information, som du själv har lämnat, så som exempelvis ditt namn, yrkesroll, uppgifter om hur du kan bli kontaktad (telefonnummer och e-postadress), historik av genomförda utbildningar samt information som är nödvändning för fakturering.

Ändamål och behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att tillhandahålla våra tjänster samt för att ge dig information och erbjudanden om våra tjänster.
Behandlingen av dina personuppgifter sker med stöd av ett konkludent samtycke från dig som registrerar dina personuppgifter i en kontaktförfrågan. Genom att bekräfta att du har förstått hur Lära behandlar dina personuppgifter i samband med att du skickar en intresseanmälan för att komma i kontakt med oss eller för att ta del av våra nyhetsbrev så godkänner du även hur Lära behandlar dina personuppgifter.
Behandling av personuppgifter som krävs inom ramen för beställning, administration och fakturering av utbildningar sker med stöd av beställningsavtalet för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster i enlighet med tillämpliga villkor.
Vidare kan dina personuppgifter behandlas med stöd av berättigat intresse för att ge dig som representant för en nuvarande eller potentiell kund till Lära, information och erbjudanden om våra tjänster. För undvikande av missförstånd, all eventuell marknadsföring distribuerad med hjälp av dina personuppgifter är riktad till Läras nuvarande eller potentiella kund och inte till dig som privatperson.

Hur länge finns uppgifterna kvar?

Vi behåller dina personuppgifter så länge det behövs för att vi ska kunna uppfylla ändamålet samt för att kunna fullgöra vårt åtagande.
Gällande kontaktförfrågningar så sparas de kontaktuppgifter du lämnar i en kontaktförfrågan i tre månader efter att ändamålet med din kontaktförfrågan är uppfyllt.
Gällande nyhetsbrevsdistribution så sparas din e-postadress tillsvidare. Du kan när som helst säga upp din prenumeration på vårt nyhetsbrev genom att klicka [”Avregistrera” i nyhetsbrevet].
Gällande beställning av en utbildning i samband med att du registrerar ett konto så sparas dina uppgifter så länge som ditt konto finns kvar hos Lära. Du kan när som helst avsluta ditt konto genom att kontakt oss på info@larasverige.se. De uppgifter som är nödvändiga för fakturering och arkivering behandlas i enlighet med gällande bokföringslag.

Tredje part

Vi delar insamlade personuppgifter till våra samarbetspartners (även så kallat personuppgiftsbiträden) som till exempel företag som arbetar med att tillhandahålla IT- och molntjänster. Detta personuppgiftsbiträde kommer då endast att behandla uppgifterna i enlighet med de ändamål som dina personuppgifter samlats in för vilka förklaras ovan.
Vi kan komma att överföra personuppgifter till ett land utanför EES, men vi kommer i sådant fall inhämta ditt samtycke först, eller säkerställa att överföringen är laglig och säker genom att vidta andra åtgärder.

Dina rättigheter

Det är vår skyldighet att endast behandla personuppgifter som är korrekta, relevanta och nödvändiga med beaktande av våra legitima ändamål, och du har rätt att kontrollera att så sker.
Du har rätt att en gång per år få information om vilka personuppgifter om dig som behandlas av Lära. Du ska i sådana fall begära detta skriftligt till följande adress: Dataskyddsombud, Ambea AB, Box 1565, 171 29 Solna.
Om du anser att en uppgift om dig är felaktig eller missvisande bör du höra av dig på en gång. Du kan även begära radering av dina personuppgifter.

Om du har frågor

Vid andra frågor om personuppgiftsbehandling är du välkommen att kontakta oss på dataskyddsombud@ambea.se.

Kontakta oss
 • Kontakta oss!

  Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
  För fler kontaktuppgifter, klicka här.