Nytt tips inför helgen från Christoffer Sjöwall, som säger:

– Ett av våra viktigaste redskap för att skapa en fungerande verksamhet, är att jobba med motivation och intressen. För att man ska kunna nå individen, skapa delaktighet och utveckla nya färdigheter måste vi börja med att få personerna i skolan, på daglig verksamhet eller på ett boende motiverade att vara där och vilja delta.

Att bygga på motivation är alltid bättre än att försöka skapa delaktighet genom att belöna deltagande eller uppförande.

Motivation finns där oavsett om aktiviteten/situationen går bra eller det blir ett misslyckande. Om man misslyckas så behöver man få lite extra mycket motivation i stället för en utebliven belöning, som då lätt kan uppfattas som en bestraffning.

Det ska vara kul att gå till jobbet, skolan eller att vara i sitt hem. När man är motiverad är det lättare att hålla fokus och koncentrationen längre stunder och det minskar stress och oro. Det är alltid roligare att få utveckla de färdigheter man är duktig på och tycker om, än att träna på sådant man har svårt för eller inte gillar.

Trevlig helg önskar vi på Lära!

Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.