Glömma inte minnet!

Minnet är viktigt för alla människor. Vi kommer ihåg roliga och tråkiga händelser. Minnet gör oss förberedda på att möta livets med och motgångar. 
Vi pratar gärna med andra om saker vi varit med om och tycker om att lyssna på vad andra människor minns. Vårt minne betyder också mycket för vår planering framåt. När vi planerar saker vi vill göra på vår ledighet är det oftast det vi minns som roligt vi vill göra igen.

För personer med kognitiva funktionsnedsättningar kan det vara svårt att minnas om personen inte får konkreta påminnelser i form av foton eller föremål.

Hjälp de personer vi arbetar för att komma ihåg saker de har varit med om!
Här kommer några enkla tips.

– Använd surfplattor för att spela in händelser och aktiviteter som utflykter, ridning, bad, restaurangbesök osv. 
– Ta bilder och gör en minnes bok, lätt att fixa över nätet för en liten kostnad. 
– Ta med föremål från era utflykter som personen ni arbetar för kan lukta och känna på, skriv gärna en liten notering om var föremålet kommer ifrån och varför ni sparat det.

Att få hjälp med att spara på roliga minnen är viktigt för att kunna berätta för andra, även om man har svårt med att kommunicera. Det är roligt att få minnas och återuppleva positiva händelser!

Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.