Veckans tips kommer från Anders Östergren. “Jag gillar att tänka att vi har en pedagogisk utmaning att skapa förutsättningar så goda att personen vi möter inte misslyckas med att lyckas.

Det kan till exempel handla om att få en morgon att fungera. Våra morgnar innehåller en mängd utmaningar. För att de ska bli bra borde vi ha sovit och ha en mängd fungerande morgonrutiner (gå upp när klockan ringer, ha kläder som är anpassade för dagen, frukost hemma.)
Många av oss kan sen behöva lite hjälp med att hitta sådant vi vill, borde och måste ha med oss. Om vi inte hittar det vi behöver ökar stressen, vi blir oroliga och kanske arga.
Då är det här fiffiga skåpet ett litet steg i rätt riktning. Här finns det möjlighet att få ordning på det som ibland “alltid är borta” – nycklar, busskort, cykelnyckel, nyckeln till tvättstugan, mobilladdaren. Man kan samla påminnelser om mediciner, läkartider, boendestödstiden på kvällen mm.

Om skåpet sitter i hallen och jag använder det när jag kommer hem så finns sakerna alltid där när jag har bråttom iväg!

För att göra skåpet mer positivt laddat så går det att anpassa skåpet med rätt färg, utsmyckning eller annat som behövs för att det ska kännas rätt. Jag tror att många skulle ha en mer fungerande start på dagen om den börjar bra”.

Dom här skåpen har Nytidas dagliga verksamhet Smedjan snickrat ihop.

Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.