Läras tips den här veckan kommer från Sofia Johansson.

Mitt tips är att skapa en rolig vänta-mapp på Ipaden eller telefonen. Många av de personer vi jobbar för har svårt att vänta, och att behöva vänta skapar oro och stress. Vi som personal behöver pedagogiskt hjälpa till att lösa den tomma tiden som väntan innebär och här är Ipaden ett fantastiskt hjälpmedel.

Ta en rolig stund tillsammans med den du arbetar med och titta på massa olika klipp på Youtube. Det kan vara en rolig aktivitet att få titta på nya saker på Youtube som man inte hittat själv tidigare. Skriv ner vilka klipp som verkar roligast och tiden på klippen sen är det bara att göra ett” Vänta bibliotek” som kan användas i väntan på taxin, maten, rasten eller vad det kan vara.

Genom att veta hur länge klippen är kan vi som personal hjälpa till att ta fram rätt antal klipp som motsvarar längden på väntan och den vi arbetar med slipper avbryta mitt i klippet eller påbörja ett nytt. Det är dessutom toppen att ha några korta klipp under 60 sek, för 60 sek har vi alla tid att vänta så att den vi arbetar med känner sig klar med sin aktivitet och kan säga ja till det vi erbjuder.

 

Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.