Webbinarium – tydliggörande pedagogik och utmanande beteende

Online med Stefan Linde

Tydliggörande pedagogik och utmanande beteende

Tydliggörande pedagogik är en viktig del både i det pedagogiska arbetet och i det lågaffektiva förhållningssättet – det är en del av såväl lösningen som av det förebyggande arbetet.

 

Orsakerna till utmanande beteenden är ofta komplexa och lösningar kan därför se olika ut. Ibland kan man lösa problemet på ett enkelt sätt, ett barn som är orolig på kvällarna kan behöva ett tydligt bildschema för kvällsrutinerna. Vid andra tillfällen kan det krävas mer komplexa lösningar i flera steg – en lågaffektiv hantering i situationen, därefter återhämtning och kanske visuella samtal.

Tydliggörande pedagogik är ett intressant arbetsredskap som innefattar mer än scheman och bilder – för alla som träffar personer med autism, ADHD eller liknande diagnoser.

 

Målgrupp: För alla intresserade.

 

Övrigt

Begränsade antal platser.

Tid: 17 maj 2021, kl. 8.15 – 09.15.

Anmälan: Anmäl dig genom att klicka på ”Boka här”. I bekräftelsemailet får du en länk att klicka in dig på vid start. Länken är personlig.

Avbokning: Länk för att avboka din plats finner du längst ned i bekräftelsemailet. Tänk på att avboka i god tid.

Har du frågor? Kontakta oss på telefon eller e-post 

 

Varmt välkommen!

 

 

Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 076-543 88 71.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.